Zeytinyağlı Yerelması

Oldukça sağlıklı ve bol vitaminli sebze yemeklerinin başında yer alabilecek sebzeli seytinyağlı oldukça lezzetli yer elması yemeği tarifinin yapılışı aşamaları şöyle;

Zeytinyağlı Yerelması Malzemeleri:

Yarım kg yerelması
1 adet soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
2 diş kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım limonun suyu
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz

Üzerine: Dereotu

Zeytinyağlı Yerelması Tarifi

Yerelmalarının kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Halka doğranmış havuç ve sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edin. Yerelmasını ekleyin ve karıştırın. Tozşeker ve limon suyunu koyup, tuzunu ayarlayın. Suyu ve yıkanmış pirinci ekleyin. Malzemeyi Magicook’a aktarın. Yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın