Zeytinyağlı türlü tarifi

Hazırlanışı:
Patatesler, havuçlar, kabaklar soyulur. İri küp doğranır. Taze fasulye ayıkla­nır, iri doğranır. Patlıcanlar alaca soyulup iriküp doğranır. Hepsi birlikte tuzlu suda bekletilir, süzülür. Tencereye, bütün doğranmış sebzeler konur. İnce kıyılmış soğan rendelen­miş domates, tuz, şeker, zeytinyağı, 2 su bardağı su ilave ederek iyice ka­rıştırılır. Tencerenin ağzı kapatılarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişi­rilir. Ilık servis edilir.
Malzemeler:
4 adet patates
2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patlıcan
1 avuç taze fasulye
3 adet soğan
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker tuz

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın