Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

ytinyagli-pirasa-tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

MALZEME:

Pırasa 5 adet Soğan 2 adet
Zeytinyağı 1/3 su bardağı Havuç 2 adet
Şeker 1/2 tatlı kaşığı Su 1 1/2 su bardağı
Limon 1/2 adet Tuz

YAPILIŞI:
1. Pırasa ayıklanır, 2 cm. kalınlıkta verevine kesilir, yıkanır. 2. Havuç kazınır, yıkanır, yarım cm. kalınlıkta daire şeklinde kesilir. 3. Bir tencereye önce havuçlar, üzerine pırasalar, ince doğranmış soğan, tuz, şeker, yağ ve su konur. Kapak kapatılır, kaynayınca ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. 4. Servis tabağına alınır, soğutulur, limonla servis yapılır.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın