Zeytinyağlı Barbunya Pilaki tarifi

için Malzemeler :
• 500 gr. kuru barbunya fasulyesi
• 1 adet büyük soğan
• 1 adet büyük domates
• 2 diş sarmısak (isteğe bağlı)
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1/2 demet maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
yemeğinin hazırlanışı:
Kuru barbunya fasulyesini bir gece soğuk suda bekletin. Ertesi sabah 5 – 10 dakika kaynar suda haşlayın ve çalkaladıktan sonra süzün. Soğan, domates ve havucu küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını, soğanı, domatesi, tuzu, toz şekeri koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Haşlanmış barbunyayı, havuçu ve sarmısağı da tencereye ilave edin. 2 su bardağı su ilave edin. Barbunya yumuşayıncaya kadar pişirin. Zeytinyağlı barbunyanın üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk olarak servis yapın.

2 Yorum

  • By selma, 29 Haziran 2011 @ 12:09

    iğrenç.

  • By selma, 29 Haziran 2011 @ 12:09

    muhteşem olmuş

Links to this Post

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın