Yoğurtlu göçmen mantısı resimli tarifi

Malzemeler
1 su bardağı su
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1/2 kg yoğurt
4-5 diş sarmısak
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
1 yumurta, su ve aldığı kadar un koyarak kıvamlı bir mantı hamuru yoğru­lur (sert olmayacak). Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp dinlendirilecek. Beş adet beze ince bir şekilde açılır. Herbir katı yağlanır. Üst üste konur. Rulo yapılır. Rulolar 3 cm genişliğinde kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir ve fırında pişirilir. Sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanır. Mantıların üzerine dökülerek yenilir.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın