Tavuklu milföy böreği Tarifi

Malzemeler
8-10 adet hazır kare milföy hamuru
2 adet haşlanmış tavuk eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı (veya bitkisel margarin),
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 adet yeşil sivri biber
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar, kırmızı pul biber
5-6 dal dereotu (incecik doğranmış)
Hazırlanışı
Orta boy tavaya yağı koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. İçine yemeklik çok ince doğranmış soğanlan ve ince halka doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlanmış ve tavla zarı doğranmış tavukları ekleyin. Unu serpiştirip hızla karıştınn. Orta ısılı ateşte yaklaşık 5-6 dakika sürekli karıştırarak kavurduğunuz etin üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin. Sıcak haldeki tavuk suyunu, yenibahar, incecik kıyılmış dereotunu katıp, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıp, ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan, kare şeklindeki dondurulmuş milföy hamurlarını mutfak tezgahının üzerine yan yana sıralayın. Şimdi de buzu çözülen ve yumuşayan her bir milföy hamurunun ortasına bir yemek kaşığı dolusu soğuyan tavuklu harçtan koyup üçgen şeklinde kapatın. Hamurun kenarlarına parmak ucuyla iyice bastırarak sıkıca yapıştırın. Börekleri hafifçe yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derece alt-üst konuma ayarlı fırında 30-35 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Varsa üzerine etin suyundan gezdirin ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Tavuklu Milföy Böreği

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın