Tavuklu bamya tarifi

Gerekli Malzemeler:
Bamya (Yarım kg)
Tavuk Bonfile (2 adet)
Soğan (1 adet), Domates (2 adet)
Salça (1 çorba kaşığı)
Yağ (2 çorba kaşığı margarin ya da 1 çay bardağı sıvıyağ)
Un (1 çorba kaşığı),
Sarımsak (3 diş),
Sıcak Su (Yarım litre)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Hazırlanışı
1 adet soğanı küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2 çorba kaşığı margarin ya da 1 çay bardağı sıvıyağ koyun ve kızmasını bekleyin. Yağ eriyince doğradığınız soğanları tencereye atın, 3 diş sarımsağı tencereye ilave edin ve karıştırın. Bu sırada tavukları kuşbaşı biçiminde doğrayın ve tencereye ilave edin. Hepsini birlikte 5 dakika karıştırın. 31 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin. 1 çorba kaşığı unu tencereye serpiştirerek biraz daha karıştırın. 4 Tencereye yarım litre sıcak su koyun. Ardından yarım kg. bamyayı tencere ekleyin. 2 adet domatesi küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. 51 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak yemeği yarım saat ateşte pişmeye bırakın. Pişen yemeği servis kaplarına alın ve dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın