Tavuk güveç tarifi

Gerekli Malzemeler:
600 gr tavuk baget/12 adet,
12 adet küçük boy soğan,
12 diş sarımsak, 3 adet domates,
4 adet sivri biber/ acı veya tatlı olabilir,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
3 yemek kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı
1
2 adet sivri biber küp şeklinde iri iri doğrayınız, domatesleri de iri kuşbaşı doğrayınız.
2
Bir borcamın içerisine sırasıyla tavukları, biberleri, sarımsakları, domatesleri, arpacık soğanları koyup, üzerine kekik, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı ayçicek, 3 yemek kaşığı tereyağı koyup, elinizde iyice harmanlayınız.
3
Güveç kabının içerisine hazırladığınız karışımında bir miktar koyunuz. Üzerine tavukları dizip, tavukların üzerine yine garnitürün geri kalanını koyunuz.

4

Bir kabın içerisinde 6 yemek kaşığı unu ve 1 çay bardağı suyla karıştırıp, elinize yapışan ve cıvık bir hamur haline getiriniz. Hazırladığınız hamuru, güvecin ( kapağının geleceği kertiği) hamurla sıvayınız. Üzerine kapağı kapatıp, hava almaması için kapanma noktasını boydan boya, biraz daha hamurla kapağın etrafını tamamen sıvamış olun. SGüveci orta ateşte bir ocağa koyun ve yaklaşık 15 dakika orta ateşte kalan süre 30 dakikayı ise kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın