tatlı tarifleri resimli

Hindistancevizli tatlı

h1
Malzemeler:
4 tane yumurta
2 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı un
1 çay b.irmik
1 çay fincanı tozşeker
yarım çay b. sıvıyağ
1 p. kabartma tozu
şerbeti için:
3,5 çay fincanı tozşeker
3,5 çay fincanı su
yarım limon suyu


Hazırlanışı:
Karıştırma kabına, yumurta ve tozşekeri alalım çırpalım, üzerine sıvıyağı, irmiği, unu, hindistan cevizini ve kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine dökelim.170 derecelik ısıda pişirelim.
Bu arada şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri alalım, suyu ilave edelim karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayan şerbete limon ekleyelim,5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.

Pişen tatlımızın, üzerine şerbetini dökelim, birkaç saat sonra şerbeti çekmiş olacaktır, dilimleyip üzerine hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyelim. Servise sunalım. Afiyet olsun.

Çilek soslu ekmek tatlısı
cc1
Malzemeleri:
1 p. kızarmış ekmek
2 çay fincanı. Tozşeker
2 çay fincanı su
4 çay fincanı süt
2 yemek k.nişasta
1 yemek k.un
üzeri için:
1 poşet kremşanti
1 çay b. Süt
Yarım kilo çilek

Hazırlanışı:
Bir tencereye sütü alalım, şeker, nişata ve unu ilave edip karıştırarak pişirelim.
Karemel sosu için, tavaya şekeri alıp hafif ateşte karemel rengi alana kadar çevirelim. İki bardak sıcak suyu ilave edelim, bir, iki taşım kaynatalım.
Bu arada kızarmış ekmekleri borcama dizelim, ılınmış olan sosu dökelim. Üzerine hazırladığımız kremayı, dökelim ve yayalım, Yıkadığımız çileklerin yarısını küp doğrayıp üzerine serpelim. Diğer yarısını doğrayıcıda püre yapalım(üzerini süslemek için ayıralım)

Muzlu tatlı börek
mm
1 çay bardağı sütün içine krem şantiyi alalım çırpalım. Kıvama gelen krem şantiyi, kremanın üzerine dökelim ve yayalım. Püre yaptığımız çilekleri krem şantinin üzerine şerit çekerek süsleyelim.
Bir gece dinlendirelim. Dilim yaparak servise sunalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.
Muzlu tatlı börek
Malzemeler:
6 yaprak milföy hamuru
3 adet muz
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı marmelât

Hazırlanışı:
Öncelikle muzu soyalım, kesme tahtasının üzerinde halka halka doğrayalım.
Milföy hamurunun üzerine marmelât sürelim, tam ortasına bir adet doğranmış muz alalım. Bohça gibi kapatalım.(üç kenarını kapatıcaz, bir kenarı açık kalacak)
Geri kalan 5 adet milföy hamuruna da aynı işlemi uygulayıp, tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.180 derecelik ısıda pişirelim.
Pişen tatlımızın üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun

Gelin Tatlısı
ŞERBETİ İCİN:

3,5 su bardgı şeker
3 su bardgı su yarım tatlı kaşıgı limon suyu

NOT:şerbeti önce yapıp sogutmak lazım.

MALZEMELER
gelin-tatlisi-tarifi

1 cay bardağı sıvı yag
1cay bardağı margarin
1 cay bar. ılık süt
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardagı un
100 gr iri dövulmuş ceviz
1 tatlı kaşıgı tarcın

Tatlı Tarifi:

Hamur yuguracagımız kaba sıvı yagı eritip soguttugumuz margarını kabartma tozunu ılık sutu koyup cırpma teliyle karıştıralım elenmış unu eleyip özlü hamur elde edelim hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparıp önce yuvarlayıp sonra yassıtalım hamurların orta kısımlarına iri dövulmuş ceviz ve tarcın koyarak karşılıklı iki kenarlarını üst tarafta birlestirip yapıştıralım hurma seklını alan hamurları 190 dereceli ısıda pişirelim fırından alır almaz soguttugumuz şerbeti üzerine dökelim afiyet olsun arkdşlar. Diğer tatlılar için tatlı tarifleri kategorisine bakabilirsiniz.

1 Yorum

  • By severek seyı edıyoruz, 26 Haziran 2011 @ 23:10

    biz iraktan programinizi ailecek seyrediyoruz ve hicbi yemeğın tarıfını kacı mayız

Links to this Post

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın