Sulu Köfte Yemeği Tarifi

Sağlıklı beslenmek için sulu yemek tüketimine önem vermemiz gerektiğni hepimiz biliyoruz sanırım. Bu gün sizlere sulu köfte yemeğinin nasıl yapıldığını anlatan açıklayıcı tarf veriyoruz. Akşam yemek sofralarınızda tüm ailenizle ağız tadi ile tüketmeniz dileği ile…
Sulu Köfte Yemeği Malzemeleri:

350 gr. yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı bulgur
2 adet patates
1 yemek kaşığı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karbiber, kuru nane
Yeteri kadar su (6-7 su bardağı)

Sulu Köfte Yemeği Nasıl Yapılır

Kıymamızın üzerine soğanımızı rendeliyelim. Pirincimizi, bulgurumuzu,çok az (1/2 çay kaşığı ) nanemizi, tuz ve karabiberimizi ve 1 çay kaşığı salça ekleyip çok iyi yoğuralım, Misket büyüklüğünde yuvarlıyalım. Sıvı yağımızda kalan salçamızı kavuralım. Üzerine suyumuzu ekleyip kaynatalım. Kaynayan suyun içerisine köftelerimizi atalım. Köftelerimizle birlikte kaynamaya başlayan tenceremize küp küp doğradığımız patateslerimizi ilave edelim. Patatesler piştiğinde ateşten indirelim.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın