REVANİ

revani

Malzeme :
6 adet yumurta
750 gr. toz şeker
300 gr. irmik
Yarım limon.

Şurubun hazırlanması :
650 gr. şeker, bir litre su ile ateşe konur. Kaynayınca limon sıkılır. Ateşten alınır.

Tarif:

Altı adet yumurta, bir yumurta tenceresine konur. 125 gr. şeker ilâve ‘edilir. Telle, hafif ateş üzerinde yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar çırpılır. 300 gr. irmik ve limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Karıştırılarak yağlanmış, unlan­mış veya kâğıt bir kalıba boşaltılır. Fırında 1-1,5 saat müddetle pişirilir. Fırından çıkınca daha büyük bir tepsiye çevrilerek hazırlanan şurubun 3/4′ü üzerine dökülür. Hafif ateş üzerinde şurubu çektirilir. Kalan şurup koyulaştırılarak üzerine dökülür. Revani soğuyunca dilimlere kesilir. Servis ta­bağına alınır.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın