Puf bÖregİ resimli Tarifi

MALZEMESİ
3 Su bardağı un,
1 Çorba kaşığı yoğurt,
1 Yumurta, biraz tuz,
1/2 Bardak su,
2 Çorba kaşığı margarin,
1 Çorba kaşığı limon suyu.
İÇİ İÇİN
Maydanozlu peynir rendesi veya kıyma 2 Bardak ayçiçek yağı
YAPILIŞI
1.Unu hamur tahtasına koyarak ortasını açınız. Li­mon suyu, yoğurt, yumurta, tuz ve su ile hamur yapınız,
2.On adet küçük beze yaparak 10 dakika dinlen­diriniz,
3.Dört bezeyi yarım cm. kalınlığında açarak üzeri­ne margarin sürünüz. Üstüste koyunuz. Beşinci bezeyi de açarak en üstüne koyunuz, üstüne yağ sürmeyiniz,
4.Bu şekilde iki parça halinde hazırladığımız ha­muru, ayrı ayrı bıçak sırtı kalınlığında açınız,
5.Açtığımız hamurun yarısına beşer cm. ara ile iç koyunuz, diğer yarısını üzerine katlayıp yarım daire şeklinde kesin,
Hazırlanan börekleri bol kızgın yağda kızartın ve servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın