Pirinçli Semizotu

pirincli-semizotu
Malzeme:
1 demet. Yıkanmış elle ayıklanıp bölünmüş semizotu
¼ su bardağı pirinç (50gr.) 2 adet. Soyulmuş doğranmış domates
½ adet ince doğranmış kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su (sıcak tavsiye edilir)
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker

Yapılışı:

Zeytinyağını tencereye koyup orta ateşte ısıtalım, ince doğranmış soğanı hafifçe kavuralım, semizotunu, domatesimizi ve diğer tüm malzemeyi de içine katarak 1 bardak sıcak suyu ilave edelim. Hafif ateşe alarak 15 dakika kadar pişirip ocaktan alalım. Not: Pirinci önceden ıslatırsak pişme süresi azalacaktır, bu sayede semizotu çok pişmeyecek ve hem lezzeti hem de daha sağlıklı olacaktır. Sıcak su kullanmamızın amacı da aynıdır. Süreyi azaltmak ve semizotunun lezzetini korumak. Soğanları kavurmadan da çok iyi sonuç elde edebiliriz. Garnitür ise elbette ki yoğurt Afiyet olsun Sevgi ve lezzetle kalın

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın