Peynirli Tart

peynirli-tart

MALZEMELER
1/2 PAKET MARGARİN
VEYA TEREYAĞI
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
11 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ

ÜZERİ İÇİN
200 GR. BEYAZPEYNİR
VEYA LORPEYİNİR
1,5 ÇAY BARDAĞI SÜT
1/2 DEMET DEREOTU
(ARZUYA GÖRE)
1 YUMURTA

HAZIRLANIŞI
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine eritip ılıttığımız yağı, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.25-30 çapındaki fırın kabım margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru fırın kabı büyüklüğünde açarak içine yerleştirelim. Kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Bir kaba ezilmiş peyniri, sütü, kıyılmış dereotunu ve çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştıralım. Peynirli harcı hamurun üzerine yayalım. Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında hamurun altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın