Patates püresi resimli tarifi

Patates Püresinin Malzemeleri
*Bir bardak kaynamış halde süt ya da tercihe göre 1 bardak et suyu
*Bir ortaboy demet doğranmış maydanoz ve dereotu
*Bir kg patates
*Üç adet ince bir şekilde doğranmış taze soğan
*Tercihinize göre tuz
*Üç kaşık yağ
Patates Püresi Tarifi
-İlk olarak kabuklarını daha önceden soyduğunuz patatesleri 4′e ayırın. Bu patatesleri iyice haşlayın. Haşladıktan sonra sudan alın.
patates püresi
- Haşladığınız patatesleri püre makinesinden evinizde püre makinası muvcut değilse süzgeçten geçirin. Aslında bunu kalburla da yapabilirsiniz.
- Püre durumuna getirdiğiniz patatesleri kısık ateşte, yağ ve tuz ekleyerek 5 – 10 dk. karıştırarak, yağı patatese iyice yedirin.
- Pürenin üstüne başka bir yerde kaynattığınız bir bardak süt ya da et suyu döküp ateşte yeniden karıştırarak kaynatın, ocaktan alın. Üzerine küçük küçük kestiğiniz taze soğanı, küçük küçük doğranmış dereotu ve maydanozu serpin, karıştırın. Hepsi bu kadar. Hadi afiyet olsun.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın