Pandispanya Tarifi

pandispanya-tarifi

Malzeme :

2 kahve fincanı un

1 kahve fincanı nişasta

2,5 kahve fincanı toz şeker

5 yumurta

Yanm .kahve fincanı su

Yarım limon kabuğu rendesi ve Tuz.

Pandispanya Tarifi

Büyük olmayan iki tencereden birine 5 yumurtanın sa­rısını, diğerlerine aklarını koyunuz. Yumurta sanlarına su, rendelenmiş limon kabuğu, toz şeker katarak yumurta vur­maya mahsus telle hafif ateş üzerinde 7-8 dakika kadar döğerek kabartın. Yumurtaların ateşte pişmemesi için 4 dakika döğdükten sonra, 4 dakikada dışarda döğmeniz ge­rekir. Öbür tenceredeki yumurta beyazlarına çok az tuz katarak, kar gibi beyaz ve koyu köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan döğün Sonra yumurta sarısı tenceresine un, nişasta, koyu köpük halindeki yumurta akı ilave edilen bu hamuru kalıp şeklinde iyice kâğıtlanmış ve İyice yağlanmış bir formaya dökerek orta ısıdaki fırında 45 dakika pişirin. Tahta kaşıkla karıştırılmayan pandispanya hamuru, sulanır ve yeteri derecede kabarmaz. Yumurtala­rın sarı ve aklarını başka başka kaplara ayıracak yerde hep­sini aynı kapta şeker ve su ile döğerek pandispanya yapı­labilir. Ama ayrı şekilde yapılana kadar kabarmaz.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın