Oktay Usta Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Oktay Usta Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
sutlu-irmik-tatlisi
Malzemeler:
-3 su bardağı irmik
-1 su bardağı sıvı yağ
-4.5 su bardağı süt
-4.5 su bardağı su,
-3 su bardağı şeker
-hindistan cevizi
-çekilmiş ceviz ya da çamfıstığ

Yapılışı:Bir tencereye yağ ve irmiği koyun. İrmiklerin rengi hafif pembeleşene kadar kavurun.Su, süt ve şekeri ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayınca kavrulan irmikle karıştırın. Karıştırarak 5 dakika kadar kaynatın.Ağırlaşan karışımı çukurca bir servis tabağına alın. Tatlıyı en az 30 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve servis yapın. Çekilmiş ceviz ya da çamfıstığı ile süsleyin

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın