Muzlu rulo pasta Tarifi

MALZEMESİ
4 Yumurta,
4 Çorba kaşığı toz şeker,
4 Çorba kaşığı un,
4 Adet muz,
Limon kabuğu rendesi,
KREMA MALZEMESİ
2,5 Su bardağı süt,
1 Su bardağı toz şeker,
2 Çorba kaşığı un,
1 Yumurta sarısı,
1 Küçük paket margarin (125 Gr.),
Vanilya ve limon kabuğu rendesi.
YAPILIŞI
1.Bir tencerede yumurta ile şekeri iyice ve yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpınız,
2.Unu ve limon kabuğu rendesini ilâve ediniz ve hemen karıştırınız,
3.Fazla bekletmeden yağ kâğıdı serilmiş fırın tep­sisine dökünüz (1 cm. kalınlığında),
4.Orta ısılı fırında pişiriniz.
5.Sıcakken tepsiden, kâğıdı ile beraber alınız,
6.Uzun kenarı boyunca rulo yapınız,
7.Soğuyan ruloyu açınız, içine krema sürünüz,
8.Rulonun başlangıç kenarına, kabukları soyul­muş 3-4 adet muzu bütün olarak diziniz,
9.Bu defa kağıtsız olarak ve tekrar muzlu kenar­dan başlayarak rulo yapınız.
10.Rulo üzerine tekrar krema sürünüz, dövülmüş fındıkla ve muz dilimleriyle, zevkinize göre süsleyiniz.
KREMANIN YAPILIŞI
1.Bir tencerede, unu, toz şekeri, yumurta sarısını, vanilyayı, limonkabuğu rendesini karıştırınız,
2.Sütü yavaş yavaş İlâve ederek ateş üzerinde karıştıra karıştıra pişiriniz,
3.Koyulaşınca bir küçük paket margarini ilhave ediniz, ateşten alınız ve karıştırarak soğutunuz.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın