Mısır unlu tahinli kek tarifi

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı mısır unu ,
2 su bardağı buğday unu
Vz su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Vz su bardağı çekilmiş ceviz içi
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan tahin
Yapılışı
Mısır Unlu Tahinli Kek
Kekin hamurunu hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri çukur bir cam kapta mikser yadımıyla 5 dakika kadar çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ, kabartma tozu ve unu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devem edin. Son olarak, mısır ununu da ilave edip mikser yardımıyla 2-3 dakika daha çırpın. Hamuru orta boy bir yağlanmış kek kalıbına aktarıp 5 dakika önceden ısıtılmış 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fınnda 35-40 dakika kadar pişirip çıkann. Kekin hafifçe soğumasını sağlamak için 5 dakika bekledikten sonra kalıptan çıkann. Üzerine tahini gezdirip ceviz içini serpiştirin ve dilimleyerek servise sunun.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın