logo

MARMELATLI KURABİYE

2015-03-17 13.03.12

MALZEMELER

500 gr un

250 gr margarin

1 su bardağı toz fındık

1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 adet küçük yumurta

1 çay bardağı marmelat

YAPILIŞI

unu karıştırma kabına alıyoruz.Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.Ortasına oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayı kırıyoruz.Onun üzerine toz fındığı, pudra şekerini ve kabartma tozunu serpiyoruz.Önce havuzun içindeki margarin ve yumurtayı karıştırıyoruz.Daha sonra yavaş yavaş kenarlardaki unlu harçtan havuzun içine çekerek yoğuruyoruz.Hamurumuz hazırlandıktan sonra tezgahımıza un serpiyoruz.Merdaneyle hamuru kurşun kalem kalınlığında açıyoruz.Bir çay bardağı ağzıyla veya yuvarlak çemberle kesiyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.Geri kalan hamurdan tepsiye dizdiğimiz kadar daha kesiyoruz.Son kestiklerimizi fırın tepsisine dizdiğimiz hamurların üzerine koyacağız.Fakat koymadan önce bir yumurtayı çırpıp fırçayla üzerine sürüyoruz.Tepsideki hamurların üzerine yuvarlak halka hamurları yerleştiriyoruz.170 derecelik fırında pişiriyoruz.Soğuyunca içlerine marmelat çeşitlerinden koyuyoruz.