Mantar Çorbası

mantar-corbasi

Kişi Sayısı: 5 6 Kişilik
Pişirme Süresi: Ocakta 10 dakika
Gerekli Malzemeler
-200 gr konserve mantar,
-4 yemek kaşığı tereyağı,
-4 yemek kaşığı un,
-4 bardak tavuksuyu
-1 adet tablet ile hazırlanmış 1/2 bardak mantarın konservesinin suyu
-1/2 bardak krema,
-1 kahve kaşığı tuz

Mantar Çorbası Tarifi

1. Mantarları ince dilimleyin.
2.Tereyağını eritin ve unu ilave ederek orta ateşte un beyazlaşıp köpürünceye kadar kavurun.
3. Kaynar etsuyunu ve mantarın konserve suyunu ilave edin. Çırpma teli ile dibine tutrmadan sakince karıştırarak kaynatın. Mantarları ve tuzu ilave edin. Bu şekilde kısık ateşte 5 dakika kaynatın.
4.Ocağın altını kapatın ve kremayı ilave edin. İçinden teli çıkarın ve kepçe ile karışrırm.
5.Çorbanızı krema koyduktan sonra kaynatmadan servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın