Limonlu tart tarifi tarifi

Malzemeler
(4 kişilik)
1 su bardağı un
80 gr tereyağı
3 yemek kaşığı soğuk su
1.5 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı mısır unu
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
4 yumurtanın sarısı
30 gr tereyağı
10 dilim limon
Yarım su bardağı toz şeker
(ekstra)
Yarım su bardağı su
Limonlu Tart Tarifi
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin. Tereyağını ekleyin. Parmak uçları­nızla 2-3 dakika karıştırarak birbirine yedirin. Suyu ekleyip yoğurun. Hamuru 23 cm’lik tart kalıbına yayın. Üzerini örterek 30 dakika buzdola bında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun üzerine yağlı kağıt serip üzerine fa­sulye veya nohut serpin. 10 dakika pişirin. Üz< rindekileri alarak 8 dakika daha pişirin. Şeker, mısır unu ve suyu karıştırın. Limon suyu ve limon kabuğunu ekleyip kaynatın. Kaynayınca çok az ılık su eklenerek çırpılmış yumurta sarıl rını ekleyip 1 dakika karıştırın. Ocaktan alıp teı yağını ekleyin ve soğumaya bırakın. Limonları dilimleyin. Su ve şekeri orta ateşte eritin. Kayr yınca limon dilimlerini içine atıp 1-2 dakika piş rin. Limonları kağıt havlu üzerine alın. Kremay tart tabanına yayın. Üzerine limon dilimlerini dizin ve 1 gece buzdolabında bekletin. Buzdı labından çıkarıp 5 dakika sonra servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın