LAZ BÖREK TARİFİ

laz_boregi_tarifi

Malzemeler
9 yufka
5 su bardağı süt
1/2 kg şeker
250 gr yağ
1 yumurta
1/2 su bardağı ceviz

LAZ BÖREK TARİFİ
Sütü, şekeri, yumurta ve unu karıştırın. Kısık ateşte devamlı pişirerek muhallebi kıvamına getirin. Üç yufkanın üstüne hazırladığınız karışımın yarısını dökün. Diğer üç yufkayı üzerine yerleştirip karışımın kalanını boşaltın. Kalan üç yufkayı da üstüne kapatın. 250 derecede ısıtılımış fırında 20 dakika pişirin. Yağı bir tavada eritip, böreğin üzerine dökün. Dövülmüş cevizi üzerine serperek servise sunun.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın