Laz Böreği Tarifi

Malzemeler

Yufkası için
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
un

Krema malzemeleri
5 kilogram süt
6 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un

Şerbetin malzemeleri
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağ

Yufkanın Tarifi
Yufkanın malzemelerini karıştırarak, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yoğurulmuş olan hamuru 8 parçaya bölüp, her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.

Kremanın Yapılışı
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin. Kaynamaya başladığı anda hemen altını kapatıp, ocaktan kaldırın.

Böreğin Tarifi
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.
Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.
En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
şerbetinide pişirip,ılıtın.fırından çıkan böreğin üzerine dökün.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın