Kuru İncir Tatlısı

KURU İNCİRTATLISI

kuru-incir-tatlisi

MALZEME
1 kg, kuru incir, 500 gram ceviz jçi, 500 gram tozşeker, 1/2 litre su, 150 gram kaymak.

• İncirleri ıhk suda 5 dakika beklettıkten sonra, incirlerin üzerindeki nişastayı
yıkayarak, temizleyelîm.
• İncirierin üst delik kısmından işaret parmağımızı sokarak, İncirİerin içini genişletelim.
Buraya parça halindeki cevizlerden aldığı kadar dolduralım.
• Açık kısımları (cevizler) yukarı gelecek şekilde, kenarlı bir tepsiye dizelim. Tozşekeri
üzerine serptikten sonra, incirlerin üst seviyesine kadar su ilave edip, ağzı kapalı
olarak pişirelim.
• İncirler yumuşayıp da şurup biraz kıvama gelince, tepsiyi ocaktan alarak ağzı açık
şekilde, üstten yanan fırına koyahm.
• İncîrler kızarmaya başlayınca, fırından çıkartaiım.
• Soğuduktan sonra, üzerlerine koyacağımız bir parça kaymakla servis yapalım.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın