Kömbe Tarifi

MALZEMELER
1 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
4 SU BARDAĞI UN
2,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA, 7-8 ADET KAKULE
2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
2 ÇAY KAŞIĞI DÖVÜLMÜŞ KARANFİL
2 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
5 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI İNCE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
(ARZUYA GÖRE) 1 KASE SUSAM

Hazırlanışı

Hamur yoğuracağımız kaba eritip ıhttığımız margarini, sütü, şekeri ve sıvı yağı ekleyip çırpalım. İçine tarçını, dövülmüş karanfili, mahlepi, vanilyayı, kakuleyi, hindistan cevizini, cevizi, -unu, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım ve hafifçe yassıltalım.Hamurlarm arzuya göre bir yüzünü susama batıralım. Kömbe kalıbına yerleştirip hamuru kalıba bastıralım. Kalıbı ters çevirip hafifçe avurarak hamurları kalıptan çıkaralım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında kurabiyelerin üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim.
Kömbe

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın