Kolay yaş pasta tarifi

Malzemeler
Pandispanya hamuru için;
* 5 adet yumurta
*Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan tozşeker
*Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan ılık su
*1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tuz
*Türk kahvesi fincanıyla 5 fincan un
Ayrıca;
* 1 şişe gazoz Kreması için;
* 1 paket kakaolu puding
* 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
* 4 su bardağı süt

Hazırlanışı
1 Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle köpük köpük oluncaya kadar 5 dakika çırpın. Ilık suyu ekleyip 1 -2 dakika daha çırpın.Tuz, kabartma tozu ve unu katıp kaşıkla karıştırın.
2 Diğer taraftan, 20-26 santim çapındaki kek kalıbını katı yağla yağlayın. Hazırladığınız boza kıvamındaki hamuru kalıba aktarın.
3 Pandispanyayı önceden ısıtıp 170 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirip çıkarın.
4 Soğuyunca kalıptan çıkarıp keskin ve uzun bir bıçakla üç ya da dört kat elde edecek şekilde bölün. Katların herbirini gazozla ıslatın.
5 Kremayı hazırlamak için; kakao, hazır puding ve ılık sütü bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp başka bir derin kaba aktarın. Mikserle 3-4 dakika çırparak hem kıvam verin, hem de ılık hale gelmesini sağlayın.
6 Kek parçalarından birini servis tabağına koyup üzerine kremadan dökün. Bütün kek parçalarını aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin. İsterseniz keklerin arasına ve pastanın üzerine taze meyve koyabilirsiniz.
7 Pastayı buzdolabında bekletin ve soğuyunca dilimleyerek servise sunun.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın