Kolay mantı tarifi

KOLAY MANTI (6-7 kişilik)
MALZEMELER
Hamuru İçin
1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz
İçi için
250 gr. kıyma (yağsız) 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (50 gr.)
4-5 diş sarımsak 1/2 kg. yoğurt Kırmızıbiber
8 su bardağı su (mantıları haşlamak için)
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bîr hamur yoğurahm. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine çentilmİş soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp karıştıralım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkalan lcm’lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içleri koyarak, dört köşesini üstte birieştirelim. Bir tencere suyu kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana kadar haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı biberi ekleyip yarım dk. kavuralım. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlama suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.
Yok Ben Bunu Beğenmedim Diyorsanız Başka Bir Mantı Tarifi

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın