Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

borek-tarifi1

Malzemeler
4 Kişilik
• 2 adet yufka
• 5 adet haşlanmış
• Kızartmak için sıvı yağ
• 16 adet kürdan
• 250 gram kıyma patates
• 2 adet kuru soğan
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
•Tuz, karabiber
•Maydanoz

Yapılışı:
1 -Tavaya sıvı yağı koyun. Kuru soğan ve kıymayı birlikte 3-5 dakika kavurun.
2 -Ateşten alın. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanozla haşlanmış ve rendelenmiş patatesi ilave edip karıştırın.
Kıymalı Çıtır Börek

3 -Bir yufkayı 8 üçgen parçaya kesin.Geniş kenarlarına kıymalı içi paylaştırıp rulo yaparak kendi etraflarında döndürüp yuvarlak bir şekil verin.
4 -Yufkaların açıkta kalan uçlarını kürdan batırarak sabitleyin.
5 -Bütün yufka parçalarını aynı şekilde hazırlayıp kızartın.
6 -Kağıt havlu üzerine alın. Servis yapın

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın