Kek Kalıbında Patatesli Çörek

kek-kalibinda-patatesli-corek

MALZEMELER
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
4,5-5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU, TUZ
İÇİ İÇİN
5-6 ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES
2 ORTA BOY SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 DEMET MAYDANOZ
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kabm içine yumurta­ları yoğurdu, sıvı yağı alıp çırpalım. Unu, tuzu ve kabarama tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Tavayâ”s»<ı yağı alalım, küp doğran­mış soğanları pembeleşene dek kavuralım. Sal­çayı ekleyip birkaç kez çevirelim. İçine, kıyılmış maydanozu tuzu, baharatları, haşlayıp rendele­diğimiz patatesleri ilave edip tavayı ateşten ala­lım. Hamuru merdane ile 1/2 cm. kalınlığında dikdörtgen açalım. Hamurun orta kısmına pata­tesli harcı yayalım. Hamurun karşılıklı uzun iki kenarmı birleştirelim. Rulo haline gelen hamuru hafifçe yağlayıp tabanına un serptiğimiz ortası delildi kek kalıbına yerleştirelim. 190 ısılı fırında hamur rulosunun üzeri ve yan tarafları kızarık pembe renk alana dek pişirelim. Çöreği ılıttık­tan sonra, kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın