Kalburabastı

Kalburabastı tatlısı tarifi en güzel ve yepyeni tarifleri sizlere sunmaya devam ediyoruz ramazan bayramı için çok güzel bir tatlı tarifi


Kalburabastı Tatlısı


Malzemeler

1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un

Yapılışı:

Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını açıp maden suyunu koyun. Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın. Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın. Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatın. Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Hamurları dizin. Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün. Soğuk servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın