KABAK TATLISI

kabak-tatlisi1

3 kg. bal kabağı 1 kg toz şeker 250 gram ceviz içi 5-6 adet karanfit 1 su bardağı su

KABAKTATLISI
Yapılışı

• Kabağımızı, 2′şer parmak kalınlığında, 4′er parmak uzunluğunda doğrayalım.
• Kabuklarını soyup, çekirdek hanelerini temizleyelim.
• Bir tencerenin dibine yarısını düzgünce dizip, üzerine tozşekerin yarısını ve karan-
filleri serpiştirelim. Kalan kabakları üzerine dizip, kalan şekeri serpelim.
• Mümkünse, bir gün eğer vaktimiz az ise 4-5 saat bekletelim ki kabaklar suyunu
salsın.
• Kabaklar sulanınca tencereyi ocağa koyup, bir çay bardağı su ilave edelim.
• Kabaklar yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte pişirelim.
• Arzu edenler, kabaklar piştikten sonra, kabakları fırına dayanıklı bir tepsiye dizip,
hafifçe kızartabilirler.
• Fınndan çıktıktan sonra soğutup, üzerine ince kıydığımız ceviz ile servis yapalım.
NOT: Kabak çeşitleri:Sakız kabağı, Helvacı kabağı, Asma kabağı, Armut kabağı, Bal kabağı, Bora kabağı, Kestane kabağı.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın