Kabak Mücveri Tarifi

kabak-mucveri-tarifi

Malzemeler:
• 4 orta boy kabak
• 1 havuç
• 1 patates
• 4 yumurta
• 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
• 3 kahve fincanı un
• 1 demet taze soğan
• 1 demet dereotu
• 1 demet taze nane
• 1 kuru soğan
• Kızartma için sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI: Kabakları, havucu ve patatesi ayıklayıp yıkadıktan sonra rendeleyelim. Rendelenmiş sebzelerin fazla suyunu tel süzgeçte süzelim. Taze soğan, dereotu ve naneleri ince ince kıyarak sebzelere karıştıralım. Baharatlarla lezzetlendirelim. Daha sonra yumurtayı, ufalanmış beyaz peyniri ve unu ekleyip bulamaç haline getirelim. Bir tavada’yağı kızdıralım, hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek çift taraflı olarak kızartalım. Kızartmanın ağır olduğunu düşünen ve tercih etmeyenler için tavsiyem, mücver hamuruna 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyip, fırın kabına döküp fırında pişirmeleri olur. Afiyet olsun.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın