Ispanaklı tavuk göğsü sarması resimli tarifi

ISPANAKLI TAVUK GÖĞSÜ SARMASI (4-5 kişilik)
MALZEMELER
2 tavuk göğsü (kemiksiz) 1 orta boy soğan 1/2 kilogram ıspanak (yapraklı tasımlan)
2 orta boy havuç (haşlanmış) 4 çorba kaşığı sıvı yağ (ıspanaklar için)
1/2 su bardağı sıvı yağ tuz, karabiber
YAPILIŞI
Kemiksiz tavuk göğüslerinin İç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz, karabiber serpelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım. Yıkayıp suyunu İyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarım doğrayarak ekleyelim. Ispanaklar pörsüyene kadar kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım. Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harcı yayarak göğüs etinin bir kenarına haşlanmış huvuçu yerleştirip diğer kenarını üzerine kapatalım. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturalım. Göğüs etini kızgın sıvı yağda ve ağır ateşte arkalı önlü sık sık çevirerek üzerleri altın sarısı renk alana kadar kızartalım. Göğüs etinin üzerindeki kürdanları çıkarıp dilimleyerek servis yapalım.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın