Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

kol-boregi

Malzemeler

1 kilo yufka
2 adet yumurta
sıvı yağ
1 bardak süt

İçine;

1 kilo ıspanak
tuz ve baharatlar
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan

Hazırlanışı

İlk olarak soğanı ufak ufak doğrayarak genişçe bir tavada az miktar sıvı yağ ile hafifçe kavuralım. Ardından salçayı ve haşlanmış ıspanakları da ekleyerek biraz daha kavuralım, böylece iç malzemesini hazırlamış olalım. Yufkalarımızı açarak ortadan ikiye keselim.Süt ve yumurtanın birini çırpalım, içine biraz da sıvı yağ ilave edelim. Bu karışımı yufkanın üzerine bir fırça ile sürelim. Hazırlamış olduğumuz ıspanak harcını yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış olan tepsinin ortasından başlayarak daire şeklinde dolayalım. Bu şekilde tepsiyi dolduralım. Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişmeye bırakalım. Afiyet olsun…

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın