Islak kek tarifi

MALZEMLER
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 bardak un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı bal
ŞERBETİ İÇİN
1 bardak su
1 limon
1 bardak şeker

ıslak kek
HAZIRLANIŞI

Yumurtaları ve sekeri çırpalım. Üstüne un, vanilya, kabartma tozu ve eritip soğuttuğumuz tereyağını ekleyelim. 15 dakika kadar yüksek hızda mikserle çırpalım. Yağlanıp unlanmış geniş tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kek gibi pişirelim. Fırından çıkartalım. 1 bardak su, 1 bardak şeker ve 1 limonun suyunu birbirlerine iyice karıştıralım. Bu şerbeti sıcak kekimize dökelim. Balımızı kekimizin üzerine sürelim. Dilimleyerek servisini yapalım.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın