İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

iskembe-corbasi-tarifi

Malzeme :

500 gr. koyun veya dana işkembe.
1 kaşık yağ.
2 kahve fincanı sirke. 6 diş sarmısak.
1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz.

İşlem basamakları :

1) İşkembeyi temizleyiniz.
2) Bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkem­beyi koyup ateşe bırakınız.
3) Su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağını kapat-mayıp suyun Üstündeki köpükleri bir kevgirle alı­nız.
4) Köpük kesilince tencerenin kapağını kapatıp iş­kembeler pişinceye kadar kaynatınız
5) İşkembeler pişlnce tencerede de 7 – 8 bardak su kalınca tencereyi ateşten alınız.
6) İşkembeleri sudan çıkarıp küçük parçalara doğra-yınız.
7) Tekrar tencereye koyarak 1 – 2 taşım kaynatınız.
8) Sarımsakları soyup azıcık tuzla havanda incecik döğünüz.
9) Doğulmuş sarımsakları sirke ile karıştırıp kayna­yan çorbaya ilâve edip hemen ateşten alınız.
10) Çorba kâsesine boşaltınız.
11) Bir kaşık yağı tavada eritip ateşten alınız.
12) Hemen içerisine kırmızı biberi döküp karıştırınız.
13) Kâsedeki çorbanın üzerine yağı gezdirip servis ya­pınız.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın