İmam bayıldı Tarifi

MALZEMELER
(6 kişilik)
3 kemer patlıcan
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1.5 çay bardağı su
2 soğan
2 domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker Tuz
Kızartmak için Ayçiçeği
HAZIRLANIŞI
Patlıcanın kabuklarını alacalı soyun. Ortadan ikiye kesin. Üzerine tuz serpiştirerek 10 dakika suda bekletin. Suyunu sıkıp kağıt havlu ile iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Bıçakla çizg yaparak içini aralayın. Soğanı piyazlık doğrayıp ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi küp, sarımsağı ince doğrayarak ilave edin. Tuz ve şeker ekleyip 5 dakika pişirin. Bu karışımı patlıcanları içerisine paylaştırın ve tencereye dizin. Üzerini zeytinyağı ve su ekleyerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.Ilınınca servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın