Hindistan Kurabiyesi Tarifi

hindistan-kurabiyesi-tarifi

MALZEMELER (3-4 KİŞİLİK)

-200 GR. HİNDİSTAN CEVİZİ
-4 YUMURTA AKI
-1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
-1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.)

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye hindistan cevizi ve yumurta aklarını ilave ederek iyice karıştıralım. Çok kısık ateşte sürekli karıştırarak iyice koyulaşana dek pişirelim. Ateşten aldıktan sonra içine tereyağını ilave ederek yoğuralım, elimizle yuvarlak şekiller vererek parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsi­sine dizelim. Isıtılmış 200 ısılı fırında altları ve üstleri açık pembe renk alana dek pişirelim.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın