Hellimli Mısır Ekmeği

hellimli-misir-ekmegi

MALZEMELERİ
• 300 gram mısır unu
• 150 gram buğday unu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Bir su bardağından iki parmak fazla ılık su
• 2 tatlı kaşığı tozşeker
• Yarım paket yaş maya
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• Yanm çay bardağı haşlanmış tane mısır
• 150 gram hellim peyniri
• Yarım demet dereotu
• 1 adet etli kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Mısır unu, buğday unu ve tuzu hamur yoğurma kabına alarak karıştırın. Üzerine, başka bir kapta ılık su içerisinde erittiğiniz tozşekeri ve yaş mayayı ilave edin. Sıvıyağı da ekledikten sonra iyice yoğurun. Tane mısırları, küp şeklinde kestiğiniz hellim peynirini, kıydığınız dereotunu, küçük doğradığınız kırmızı biberi ilave ederek tekrar yoğurun. Üzerini örterek ılık ortamda mayalanması için dinlendirin. Hamur iki misli kabardığında yoğurma kabından alarak 3-5 dakika yoğurun. Daha sonra ekmek kalıbını yağlayarak hamuru yerleştirin ve yarım saat daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

NOT: Ekmek kalıplarına hamur yerleştirilmeden önce mutlaka yağlanmalı

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın