Gül Tatlısı

MALZEMELER:

1 Adet Yumurta
Yarım Paket Margarin (Yumuşak)
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz Veya Fındık
Yarım Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Yemek Kaşığı Sirke
yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Tutam Tuz
Aldığı Kadar Un

ŞERBETİ;
3 Su Bardağı Su
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
¼ Çeyrek Limon Suyu

YAPILIŞI:Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.Hamurun un , kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.kabartma tozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. Çay bardağı ile kesilir. 5 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yan yana dizilir. En üsteki yuvarlağın iki ucuna ceviz yada fındık yerleştirebilirsiniz . Rulo şeklinde sarılır. ikiye kesilir. tepsiye dizilir. 180 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.Fırından çıkarınca 3 dakika kadar bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst çevirerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.Bu ölçülerden 38 tane tatlı çıktı.eğer 5 yerine 6 hamuru üstsüste koyarsanız daha az tatlı çıkar.Afiyet olsun

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın