Gazozla poğaça tarifi

Gazozla poğaça tarifimiz denedikten sonra sürekli yapmaya başlıyacaksınız.Ev halkı tarafından çok beğenilecek olan lzzeti ile paoğaçamızın yapılış aşamaları ve malzemelerini aşağıda sıraladık haydi bakalım başlıyoruz;

Gazozlu Poğaça Malzemeleri:
1 Su bardağı sade gazoz (oda sıcaklığında)

1/2 Su bardağı su

250 gr margarin

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar un
Gazozlu Poğaça iÇ malzemesi:

3 Orta boy haşlanmış patates

maydonoz

tuz,karabiber
Gazozlu Poğaça Üzeri için:

1 Adet yumurta sarısı

arzuya göre çörek otu ,susam

Gazozlu Poğaça Yapılışı:

Yoğurma kabında gazoz su,maya karıştırılır .Hemen arkasından un .tuz,şeker ve oda sıcaklığında beklemiş olan margarin ilave edilir.yumuşak bir hamur elde edlir.hamurumuzu yarım saat üzeri örtülü şekilde dinlendirelim.Diğer tarafta haşlanmış patates ezilir maydonoz vebaharatlar ilave edilerek harmanlanır..Dinlenen hamuradan hazırlanan bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve sekize bölelim.Oluşan üçgen parçaların kenarına harçtan koyarak sigara böreği gibi saralım.Yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 185 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın