Fırında Türlü tarifi

firinda-turlu-tarifi
Malzemeler :
250 gr kuşbaşı et
3 adet patates
2 adet patlıcan
3 adet sivri biber
1 tane kabak
1 tane domates
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
Tuz
Pul biber
Kekik

Fırında Türlü
yemeğinin hazırlanışı:
Etleri tenceye koyup suyunu çektirene kadar pişirelim. Pişen etlerin içine 1 baş soğanı koyup kavuralım.1 kaşık salça ekleyip soteleyelim.
Kavrulan soğan ve etlerin içerisine sırayla sivri biberleri domatesi sarımsağı patates patlıcan ve kabağı koyup tuz baharat ve kekiği ekleyip sıcak su ekleyerek tencerede çok fazla yumuşamadan pişirelim.
Pişen yemeği ısıya dayanıklı bor cama aktararak fırına verelim. İsterseniz sadece ızgara bölümüne ayarlayarak yemeğin üstten hafif kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın