Fırında Pırasa (Diyet)

Malzemeler
2 bardak taze pırasa, (10 cm’lik parçalara kesilmiş)
2 bardak su
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ

Yemeğin Tarifi
Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Pırasaları önceki sayfada anlatıldığı gibi temizleyip, dilimleyin. Sığ bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibini kapayacak kadar, yaklaşık 0.5 cm. su ekleyin. Üzerine tereyağ koyun. Üzerini kapatın ve bir saat veya pırasalar yumuşayana kadar fırınlayın. 45 dakika sonra kontrol edin. Gerekirse su ekleyin. Bu şekilde servis edebileceğiniz gibi, servisten hemen önce salata sosuyla süsleyebilirsiniz.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın