Posts tagged: tatlılar

Sütlü İncir tatlısı tarifi

MALZEMELER
(6 kişilik)
1 litre süt
75 gr tereyağı
10 kuru incir
1 kahve fincanı
buğday nişastası
3 kahve fincanı tozşeker
Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayıp iri doğrayın. 1 çay bardağı su ile incirleri yumuşayana kadar pişirin. Süte nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Şeker ve incirleri ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın. Dilerseniz iri kırılmış antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.
Read more »

Hanım göbeği tatlısı tarifi

Gerekli Malzemeler
Un (1 bardak).
Su (1 bardak),
Yumurta (1 adet bütün ve hamurun kvamına göre gerektiğinde 1 adet sadece sarısı) ,
Margarin (yarım çorba kaşığı)
Şerbeti için:
Su (3 bardak),
Toz şeker (3 bardak),
Limon (1/4 adet)
Kızartmak için: Sıvıyağ (2 bardak)
Hazırlanışı
1. Şerbeti için bir tencereye 3 bardak soğuk su koyun. 3 bardak şeker ilave edin. 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkıp tencerenin kapağını yarım şekilde kapatın ve kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
2. Bir tencereyi ocağa alın ve ısıtın. Üzerine 1 bardak su koyun ve yarım çorba kaşığı margarin ekleyin. Suyu karıştırarak kaynamasını bekleyin. 2-3 dakika sonra suyun kaynamasına yakın üzerine 1 bardak unu dökün ve çırpma teliyle hızlıca karıştırın. 1 dakika sonra çırpma telini bırakıp tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın. Hamur tahta kaşığa yapışmayı kestiği zaman ocaktan alıp ayrı bir kaba alın ve 1-2 dakika karıştırıp hafifçe ılıklaştırın. Bu sürenin sonunda hamurun üzerine 1 adet yumurta kırın. Tahta kaşıkla 1-2 dakika kanşünp sonra 4 dakika mikserle karıştırın, eğer hamur hala sert ise içine 1 adette yumurta sarısı ekleyin. Elinizi hafif yağlayarak hamuru toparlayıp alın ve bir tezgahın üzerine koyun.
3. Tezgâhın üzerine aldığınız hamuru elinizle tezgâha bastırarak 1 dakika daha yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan yuvarlak küçük parçalar koparın ve hamurun kenarlarına dizin. Elinizi hafifçe yağlayarak dizdiğiniz parçalardan birini elinizin içiyle yuvarlayıp düzgünleştirin. Ve işaret parmağınızın yardımıyla ortalarını delin. İçine 2 bardak sıvıyağ koyduğunuz bir tencereye dizin. Bu işlemi tüm parçalara uygulayın.
4. İçinde soğuk yağ bulunan tencereye dizdiğiniz tatlıları ocağa koyun ve altını yakın. 15 dakika kadar tatlılann kızarmasını bekleyin. Kızarttığınız tathları önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete koyun. Tatlıların şerbeti çekmesi için kevgirle kanştırarak yaklaşık 2 dakika boyunca bekletin ve şerbetten çıkann. Tatlınız soğuduktan sonra servise hazır hale getirin.
Read more »

Sürpriz Çanaklar tarifi

MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
1 paket vanilyalı puding
PUDİNG İÇİN
3 su bardağı süt
250 gr böğürtlen
1 paket kremşanti
KREMŞANTİ İÇİN
1 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI

Milföy hamurlarını mutfak tezgâhına yayalım. Su bardağı yardımıyla hepsini keselim. Çıkan sayıya göre birer tanesi alt zemin kalacak şekilde bırakalım. Diğerlerinin çay bardağı yardımıyla tekrar keselim. Çıkan halkaları her birinin üzerine ikişer adet olmak üzere taban hamurlarının üzerine yerleştirelim 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Diğer tarafta pudingi üzerindeki tarife göre pişirip, ılındığında böğürtlenlerle harmanlayalım. Kremşantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp onu da hazırlayalım. Pişen milföy çanaklarımızın soğumasını bekleyelim. Çanaklarımızın içine önce pudingli harcımızdan dolduralım, sonra sıkma torbasına koyduğumuz kremşantiyle süsleyelim. Lezzeti kısa sürede yakalamak isteyenler için biçilmiş kaftan. Afiyet olsun.
Read more »

Kahveli ve fındıklı parfe tarifi

MALZEMELER
(6 kişilik)
2 su bardağı süt
1.5 paket krem şanti
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 çay bardağı damla
çikolata
1 yemek kaşığı granül
kahve

HAZIRLANIŞI

Süt ve krem şantiyi mikserle çırpın. Fındık, kahve ve damla çikolatayı krem şantinin içine ekleyip tekrar iyice çırpın. Karışımı dikdörtgen şekilli bir kalıba alın. Buzlukta dondurun. Donmuş parfeyi dilimleyip kahve parçacıklarıyla birlikte servis yapın.
Read more »