Posts tagged: mantısı

Kayseri mantısı tarifi

Hazırlanışı:
Bir kaseye, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber konur, yoğrulur. Bir kaba, un elenir, yumurta, tuz, su koyarak sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri­ne nemli bez koyarak dinlendirilir. Bezeler alınır, açılır. Küçük kareler halin­de kesilir. İçlerine, kıymalı harç koyup, ağzı sıkılır. Tencereye su koyarak mantılar haşlanır. Piştikten sonra haşlama suyu biraz süzülür, içine 1 barâak soğuk su konur. Tavada sıvıyağ, biber salçası, domates salçası: tuz koyarak kavrulur. Ha­zırlanan sos, mantıya ilave edilir, karıştırılır. Tabaklara servis edildikten sonra sarımsaklı yoğurt konur.
Malzemeler
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yeteri kadar un

Yoğurtlu göçmen mantısı resimli tarifi

Malzemeler
1 su bardağı su
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1/2 kg yoğurt
4-5 diş sarmısak
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
1 yumurta, su ve aldığı kadar un koyarak kıvamlı bir mantı hamuru yoğru­lur (sert olmayacak). Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp dinlendirilecek. Beş adet beze ince bir şekilde açılır. Herbir katı yağlanır. Üst üste konur. Rulo yapılır. Rulolar 3 cm genişliğinde kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir ve fırında pişirilir. Sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanır. Mantıların üzerine dökülerek yenilir.
Read more »

Sosyete mantısı tarifi

Hazırlanışı
Bir kapta, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, soğan, pul biber ve yeteri kadaj tuz konur, iyice yoğrulur.
Yufkaların herbiri dört eşit parçaya bölünür, parçaların uzun tarafına iç, dağıtmadan uzunlamasına, ister parçanın her tarafına yayarak sigara böreği gibi sarılır. Sonra kendi etrafına sararak gül böreği haline getirilir. Kızgın yağda herbiri arkalı önlü kızartılır. Servis tabağına alınır. Sarmısaklı yoğurt dökülür. Üzerine sos gezdirilir. Sos: Kırmızı biber sıvı yağda kızdırılır. 1 çorba kaşığı salça ve tuz konur kavri lur. 1 çay bardağı su ilave edilerek taşım kaynatılır.
Malzemeler:
1 paket yufka
1/2 kg dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1/2 demet tuz maydanoz

Kayseri mantısı Yapılışı

Hazırlanışı:
Bir kaseye, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber konur, yoğrulur. Bir kaba, un elenir, yumurta, tuz, su koyarak sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri­ne nemli bez koyarak dinlendirilir. Bezeler alınır, açılır. Küçük kareler halin­de kesilir. İçlerine, kıymalı harç koyup, ağzı sıkılır. Tencereye su koyarak mantılar haşlanır. Piştikten sonra haşlama suyu biraz süzülür, içine 1 barâak soğuk su konur. Tavada sıvıyağ, biber salçası, domates salçası: tuz koyarak kavrulur. Ha­zırlanan sos, mantıya ilave edilir, karıştırılır. Tabaklara servis edildikten sonra sarımsaklı yoğurt konur.
Malzemeler
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yeteri kadar un