Posts tagged: mantı tarifi

Kolay mantı tarifi

KOLAY MANTI (6-7 kişilik)
MALZEMELER
Hamuru İçin
1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz
İçi için
250 gr. kıyma (yağsız) 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (50 gr.)
4-5 diş sarımsak 1/2 kg. yoğurt Kırmızıbiber
8 su bardağı su (mantıları haşlamak için)
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bîr hamur yoğurahm. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine çentilmİş soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp karıştıralım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkalan lcm’lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içleri koyarak, dört köşesini üstte birieştirelim. Bir tencere suyu kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana kadar haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı biberi ekleyip yarım dk. kavuralım. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlama suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.
Yok Ben Bunu Beğenmedim Diyorsanız Başka Bir Mantı Tarifi Read more »

Kayseri mantısı tarifi

Hazırlanışı:
Bir kaseye, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber konur, yoğrulur. Bir kaba, un elenir, yumurta, tuz, su koyarak sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri­ne nemli bez koyarak dinlendirilir. Bezeler alınır, açılır. Küçük kareler halin­de kesilir. İçlerine, kıymalı harç koyup, ağzı sıkılır. Tencereye su koyarak mantılar haşlanır. Piştikten sonra haşlama suyu biraz süzülür, içine 1 barâak soğuk su konur. Tavada sıvıyağ, biber salçası, domates salçası: tuz koyarak kavrulur. Ha­zırlanan sos, mantıya ilave edilir, karıştırılır. Tabaklara servis edildikten sonra sarımsaklı yoğurt konur.
Malzemeler
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yeteri kadar un

Patatesli mantı tarifi

Hazırlanışı
Un, yumurta, su, tuz ile sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bezle dinlen­dirilir. Bezelere ayrılır. Bir kaseye, haşlanmış, ezilmiş patates, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber, tuz konularak harmanlanır. Bezeler açılarak iri kareler kesilir. İçlerine patates harcı koyarak üçgen kap­atılır. Kaynayan tuzlu suda mantılar pişirilir. Arzuya göre yoğurtlu ya da kız­dırılmış tereyağ gezdirerek servis edilebilir.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
tuz
1 adet soğan
5-6 adet maydanoz
tatlı kaşığı pul biber
karabiber, tuz

Kıymalı mantı tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlt kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
1/2 kg dana kıyma
1 adet büyük kuru soğan
pul biber
domates salçası
sıvıyağ
Hazırlanışı
Tencerede, kıyma ve ince doğranmış soğan sıvıyağ ile kavrulur. Salça ilave edilir. 1-2 dakika daha kavrulur. Pulbiber, tuz serpilip karıştırılır. Bir kapta, un, tuz, yumurta ve su ile mantı hamuru yoğrulur. Ceviz büyük­lüğünde bezeler alınır. Bezelerin her biri ince açılır. 5 cm’lik kareler kesilir. İç konduktan sonra bütün kenarlar büzdürülerek kapatılır. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye konur. Üzeri yağlanır, fırında pişirilir. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.
Read more »

Patatesli mantı

Hazırlanışı
Un, yumurta, su, tuz ile sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bezle dinlen­dirilir. Bezelere ayrılır. Bir kaseye, haşlanmış, ezilmiş patates, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber, tuz konularak harmanlanır. Bezeler açılarak iri kareler kesilir. İçlerine patates harcı koyarak üçgen kap­atılır. Kaynayan tuzlu suda mantılar pişirilir. Arzuya göre yoğurtlu ya da kız­dırılmış tereyağ gezdirerek servis edilebilir.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
tuz
1 adet soğan
5-6 adet maydanoz
tatlı kaşığı pul biber
karabiber, tuz

Tavuk etli mantı Tarifi

Kişi Sayısı: 4 Kişilik
Pişirme Süresi: 10 dakika ocakta
Gerekli Malzemeler
Hamuru için:
-1 1/3 bardak su
-2 su bardak un,
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
-Piliç göğüs (1 adet),
-Karabiber (yanm çay kaşığı),
-Maydanoz (1/4 demet),
-Sarımsak (3 diş).
-Tuz (1 çay kaşığı)
Servisi için:
-Margarin (2 yemek kaşığı),
-Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı),
-Yoğurt (1 bardak)
-Margarin (1 yemek kaşığı)

Read more »

Kolay mantı Yapılışı

KOLAY MANTI (6-7 kişilik)
MALZEMELER
Hamuru İçin
1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz
İçi için
250 gr. kıyma (yağsız) 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (50 gr.)
4-5 diş sarımsak 1/2 kg. yoğurt Kırmızıbiber
8 su bardağı su (mantıları haşlamak için)
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bîr hamur yoğurahm. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine çentilmİş soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp karıştıralım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkalan lcm’lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içleri koyarak, dört köşesini üstte birieştirelim. Bir tencere suyu kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana kadar haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı biberi ekleyip yarım dk. kavuralım. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlama suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.
Yok Ben Bunu Beğenmedim Diyorsanız Başka Bir Mantı Tarifi Read more »

Kayseri mantısı Yapılışı

Hazırlanışı:
Bir kaseye, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber konur, yoğrulur. Bir kaba, un elenir, yumurta, tuz, su koyarak sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri­ne nemli bez koyarak dinlendirilir. Bezeler alınır, açılır. Küçük kareler halin­de kesilir. İçlerine, kıymalı harç koyup, ağzı sıkılır. Tencereye su koyarak mantılar haşlanır. Piştikten sonra haşlama suyu biraz süzülür, içine 1 barâak soğuk su konur. Tavada sıvıyağ, biber salçası, domates salçası: tuz koyarak kavrulur. Ha­zırlanan sos, mantıya ilave edilir, karıştırılır. Tabaklara servis edildikten sonra sarımsaklı yoğurt konur.
Malzemeler
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz, karabiber
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yeteri kadar un