Posts tagged: mantı

Kolay mantı tarifi

KOLAY MANTI (6-7 kişilik)
MALZEMELER
Hamuru İçin
1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz
İçi için
250 gr. kıyma (yağsız) 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (50 gr.)
4-5 diş sarımsak 1/2 kg. yoğurt Kırmızıbiber
8 su bardağı su (mantıları haşlamak için)
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bîr hamur yoğurahm. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine çentilmİş soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp karıştıralım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkalan lcm’lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içleri koyarak, dört köşesini üstte birieştirelim. Bir tencere suyu kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana kadar haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı biberi ekleyip yarım dk. kavuralım. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlama suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.
Yok Ben Bunu Beğenmedim Diyorsanız Başka Bir Mantı Tarifi Read more »

Patatesli mantı tarifi

Hazırlanışı
Un, yumurta, su, tuz ile sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bezle dinlen­dirilir. Bezelere ayrılır. Bir kaseye, haşlanmış, ezilmiş patates, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber, tuz konularak harmanlanır. Bezeler açılarak iri kareler kesilir. İçlerine patates harcı koyarak üçgen kap­atılır. Kaynayan tuzlu suda mantılar pişirilir. Arzuya göre yoğurtlu ya da kız­dırılmış tereyağ gezdirerek servis edilebilir.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
tuz
1 adet soğan
5-6 adet maydanoz
tatlı kaşığı pul biber
karabiber, tuz

Kıymalı mantı tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlt kaşığı tuz
aldığı kadar un
Harcı için:
1/2 kg dana kıyma
1 adet büyük kuru soğan
pul biber
domates salçası
sıvıyağ
Hazırlanışı
Tencerede, kıyma ve ince doğranmış soğan sıvıyağ ile kavrulur. Salça ilave edilir. 1-2 dakika daha kavrulur. Pulbiber, tuz serpilip karıştırılır. Bir kapta, un, tuz, yumurta ve su ile mantı hamuru yoğrulur. Ceviz büyük­lüğünde bezeler alınır. Bezelerin her biri ince açılır. 5 cm’lik kareler kesilir. İç konduktan sonra bütün kenarlar büzdürülerek kapatılır. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye konur. Üzeri yağlanır, fırında pişirilir. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.
Read more »

Yoğurtlu göçmen mantısı resimli tarifi

Malzemeler
1 su bardağı su
1 adet yumurta
aldığı kadar un
1/2 kg yoğurt
4-5 diş sarmısak
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
1 yumurta, su ve aldığı kadar un koyarak kıvamlı bir mantı hamuru yoğru­lur (sert olmayacak). Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp dinlendirilecek. Beş adet beze ince bir şekilde açılır. Herbir katı yağlanır. Üst üste konur. Rulo yapılır. Rulolar 3 cm genişliğinde kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir ve fırında pişirilir. Sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanır. Mantıların üzerine dökülerek yenilir.
Read more »

Patatesli mantı

Hazırlanışı
Un, yumurta, su, tuz ile sıkı bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bezle dinlen­dirilir. Bezelere ayrılır. Bir kaseye, haşlanmış, ezilmiş patates, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber, tuz konularak harmanlanır. Bezeler açılarak iri kareler kesilir. İçlerine patates harcı koyarak üçgen kap­atılır. Kaynayan tuzlu suda mantılar pişirilir. Arzuya göre yoğurtlu ya da kız­dırılmış tereyağ gezdirerek servis edilebilir.
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
tuz
1 adet soğan
5-6 adet maydanoz
tatlı kaşığı pul biber
karabiber, tuz

Sosyete mantısı tarifi

Hazırlanışı
Bir kapta, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, soğan, pul biber ve yeteri kadaj tuz konur, iyice yoğrulur.
Yufkaların herbiri dört eşit parçaya bölünür, parçaların uzun tarafına iç, dağıtmadan uzunlamasına, ister parçanın her tarafına yayarak sigara böreği gibi sarılır. Sonra kendi etrafına sararak gül böreği haline getirilir. Kızgın yağda herbiri arkalı önlü kızartılır. Servis tabağına alınır. Sarmısaklı yoğurt dökülür. Üzerine sos gezdirilir. Sos: Kırmızı biber sıvı yağda kızdırılır. 1 çorba kaşığı salça ve tuz konur kavri lur. 1 çay bardağı su ilave edilerek taşım kaynatılır.
Malzemeler:
1 paket yufka
1/2 kg dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1/2 demet tuz maydanoz

Tavuk etli mantı Tarifi

Kişi Sayısı: 4 Kişilik
Pişirme Süresi: 10 dakika ocakta
Gerekli Malzemeler
Hamuru için:
-1 1/3 bardak su
-2 su bardak un,
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
-Piliç göğüs (1 adet),
-Karabiber (yanm çay kaşığı),
-Maydanoz (1/4 demet),
-Sarımsak (3 diş).
-Tuz (1 çay kaşığı)
Servisi için:
-Margarin (2 yemek kaşığı),
-Kırmızı toz biber (1 tatlı kaşığı),
-Yoğurt (1 bardak)
-Margarin (1 yemek kaşığı)

Read more »

Kolay mantı Yapılışı

KOLAY MANTI (6-7 kişilik)
MALZEMELER
Hamuru İçin
1 yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz
İçi için
250 gr. kıyma (yağsız) 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (50 gr.)
4-5 diş sarımsak 1/2 kg. yoğurt Kırmızıbiber
8 su bardağı su (mantıları haşlamak için)
YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba unu alalım. Ortasını açıp yumurtayı, tuzu ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bîr hamur yoğurahm. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapıp üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirelim. Bir kabın içine çentilmİş soğanı, kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi alıp karıştıralım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Açtığımız yufkalan lcm’lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı içleri koyarak, dört köşesini üstte birieştirelim. Bir tencere suyu kaynatarak içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyelim. Mantı hamurlarını tencereye aktarıp iki partide yumuşayana kadar haşlayalım ve delikli kepçeyle servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını eriterek salçayı, dövülmüş sarımsakları ve kırmızı biberi ekleyip yarım dk. kavuralım. 2-3 çorba kaşığı mantıların haşlama suyunu ekleyip sosu bir taşım kaynatalım. Mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.
Yok Ben Bunu Beğenmedim Diyorsanız Başka Bir Mantı Tarifi Read more »

Soğanlı mantı Tarifi

Malzemeler
500 gr. un
2 yumurta
Tuz
Biraz ılık su
İÇİ:
500 gr. yemeklik doğranmış soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
ÜSTÜ:
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Un hamur kabına elenir. Ortası açılır içine yumurta tuz konur. Azar azar su ilave ile sert bir hamur yapılır. Bezelere ayrılır. Üzerine ıslak bez örtülerek 1 saat dinlendirilir. Oklava ile bezeler açılır. 5/5 büyüklüğünde karelere kesilir. Kesilen hamur parçaları kaynayan suya atılır. Mantılar dibe çöker. Suyun üzerine çıktığında mantı pişti demektir. Delikli kepçe ile alınır servis tabağına konur. Bir tavada soğan tereyağı ve sıvıyağ ile karamelize olana kadar kavrulur. Mantıların üzerine dökülür. Kırmızı biber serpilir servis yapılır.
Read more »