Posts tagged: krep

Hindili krep ograten tarifi

Hindili krep ograten
MALZEMELER
3,5 SU BARDAĞI SÜT
3 SU BARDAĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
İÇİ İÇİN
350 GR. HİNDİ VEYA TAVUK BİFTEK
(HAŞLANMIŞ)
1 ORTA BOY HAVUÇ (HAŞLANMIŞ)
1/2 SU BARDAĞI BEZELYE (HAŞLANMIŞ)
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER
BEŞAMEL SOS İÇİN
6 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 SU BARDAĞI SÜT
100 GR. KAŞAR RENDESİ
TUZ
Hazırlanışı
Bir kaba yumurtaları, sütü, sıvı yağı, unu ve tuzu alıp hamur topaksız kıvama gelene dek çırpma teli ile veya mikserle karıştıralım. Krepin iç haremi hazırlayalım. Haşlanmış hindi bifteğini küçük küpler halinde doğrayarak bir kaba alalım. İçine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Haşlanmış bezelyeleri, tuzu, karabiberi, sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Krep hamurundan 1 kepçe alıp hafifçe yağlanmış teflon tavaya boşaltalım. Tavayı sağa sola sallayarak hamurun yayılmasını sağlayalım. Krep hamurlarım arkalı önlü pişirelim. Kreplerin üzerine hindi etli harcı yayarak rulo yapıp saralım. Margarinle yağlanmış fırm kabına krep rulolalarını aralıksız şekilde dizelim. Beşamel sosu hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım, unu ekleyip hafifçe sararana dek karıştırarak kavuralım. Azar azar sütü ve tuzu ekleyerek karıştırmaya ara vermeden sos koyulaşana dek pişirelim. Sosu kreplerin üzerine gezdirip kaşar rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 180° ısılı fırının üst rafında kaşarlar eriyene dek pişirelim.
Read more »

Fıstıklı dondurmalı krep tarifi

MALZEMELER
(6 kişilik)
1.5 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı
ayçiçeği yağı
6-7 yemek kaşığı un
Fıstıklı Maraş dondurması
Kaplama için
200 gr bitter çikolata
Süslemek için
Toz antep fıstığı
Nar taneleri
Read more »

Portakallı krep tarifi

Sayı: 5 Adet
Pişirme Süresi: 5-10 dakika ocakta (orta ateşte)
Gerekli Malzemeler
Krep için:
-Yumurta (2 adet),
-Süt (1 bardak),
-Un (1 bardak).
-Tuz (1 çay kaşığı),
-Sıvı yağ (2 yemek kaşığı),
-Toz şeker (1 çay kaşığı),
Portakallı harcı için: (miktarlar bir adet krep için geçerlidir)
-Portakal kabuğu (1 adet),
-Portakal suyu (1 adet),
-Tereyağı (1 yemek kaşığı),
-Toz şeker (3,5 yemek kaşığı)
Portakallı Krep Tarifi:
Read more »

Vişneli ve kremalı krep Tarifi

MALZEMELERİ
(4 kişilik)
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
1 tutam tuz
Yarım kg vişne
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Servis için
Toz fıstık
Vanilyalı dondurma
Vişne taneleri ya da reçeli
Read more »

Muzlu karamelli krep Tarifi

MALZEMELER
3 YUMURTA
112 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2 SU BARDAĞI UN
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
KARAMELİ
1 PAKET KREMA (200 GR.)
1 SU BARDAĞI ŞEKER
50 GR. FINDIK (KIYILMIŞ)
KREPİN İÇ MALZEMESİ
2,5 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 MUZ
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurtaları, sütü, unu, şekeri ve sı­vı yağı mikserle yarım dk. çırpalım. Teflon tava­yı margarinle yağlayıp hamurdan bir kepçe ala­rak tavaya boşaltalım. Krepleri arkalı önlü pişi-relim. Tencereye, sütü, unu ve şekeri alıp ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp mikserle ya­rım dk. çırpalım. İçine dilimlenmiş muzları ekleyip karıştıralım. Kreplerin üzerine biraz muz­lu sos yayalım. Krepleri rulo yaparak saralım. Krep rulolarını verev dilimler halinde keserek servis tabağma alalım. Bir tavaya şekeri alıp sü­rekli karıştırarak esmerleşip karamel olmasını sağlayalım. İçine kremayı ekleyip karıştırarak ateşten alalım’ve kreplerin üzerine gezdirelim, kıyılmış fındık serpelim ve servis yapalım.
Read more »