Posts tagged: kekler

Kirazlı ve peynirli kek tarifi

MALZEMELER
(4 kişilik)
Tabanı için
20 adet kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 paket labne peyniri
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
90 gr beyaz çikolata
Yarım paket jöle
1 su bardağı krema
Süslemek için
250 gr kiraz
1 çay bardağı hazır çilek
veya frambuaz sosu
HAZIRLANIŞI
Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ve tarçını ilave edin. Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın. Kalıbı hamur katılaşana kadar buzdola­bında bekletin. Beyaz çikolatayı ufak parçalara bölün. Sütü bir kapta ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin, jöle eriyene kadar karıştırın. Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Kremayı azar azar ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın. Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin. Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin. Kirazları yıkayıp iyice süzün. Kekin üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin. Servis yapın.
Read more »

Havuçlu kek tarifi

Kişi Sayısı: 10 kişilik
Hazırlama süresi: 8 dakika
Pişirme ısı ve süresi: 35 dakika fırında (önceden 175 derece ısıtılmış)
Gerekli Malzemeler:
Sıvıyağ (1 su bardağı),
Tozşeker (1 su bardağı),
Un (2 su bardağı),
Kabartma tozu (1 paket),
Tarçın (1 çay kaşığı),
Havuç (2 adet),
Yumurta (4 adet),
Ceviziçi (30 gram)
Tepsiyi yağlamak için:
Tereyağı (1 yemek kaşığı)
Hazırlanışı
1. 2 adet havucu bir kabın içine rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları avucunuzun içinde sıkarak suyunu süzün ve başka bir kabın içine alın.
2. 4 adet yumurtayı bir kabın içine kırın ve üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 30 gram ceviz içi ve 1 su bardağı şeker ekleyin. Bu karışımı bir kaşık yardımıyla çırpın ve rendelenmiş havu­cun üzerine ilave edin. Aynı karışımın içine 2 su bardağı unu ilave edin ve iyice karıştırın. Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın ve üzerine bir kaşık un serperek tepsinin her tarafına yayılmasını sağlayın. Fazla kalan unu boşaltın ve hazırladığınız havuçlu karışımı tepsinin içine yayın.
3. Tüm karışımı tepsiye yaydıktan sonra önceden 175 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 35 daki­ka pişmesini bekleyin. Kekinizi fırından çıkarıp ters çe­virin ve üzerine dilediğiniz miktarda pudra şekeri ve tar­çın serpin. Kekinizi dilimleyerek servise hazır hale getirin.
Read more »